OLUKLU MUKAVVA TÜRLERİ
Oluklu Mukavvanın farklı kullanım alanlarına hitap eden çeşitli türleri vardır. Bu türlerin üretiminde çeşitli dalga boylarında ondüle kullanılır.
C DALGA
Oluk yüksekliğine bağlı olarak kalın duvarlı olması, düşeydeki yükleri çok iyi taşımasını yatayda ise kolay ezilebildiği için çok iyi yastıklama yapmasını sağlar. Yüzey ezilmeye zayıf olan bu cins, dalga aralığının fazla olması nedeniyle B ve E dalgaya göre baskı yüzeyi daha bozuktur. C dalga çift dalga kombinasyonlarında iç yüzde kullanılır.
B DALGA
Duvar kalınlığının az olması nedeniyle düşeydeki yükleri taşımadaki dayanıksızlığına karşın, dalgaların daha sık olması nedeniyle yüzey ezilmeye oldukça dayanıklıdır. Yine bu niteliğine bağlı olarak baskıda oldukça iyi sonuç verir. Kullanımı en yaygın olan cinstir.
E DALGA
Metredeki oluk sayısının fazla olması nedeniyle mükemmel yüzey ezilme direnci olan E Dalga, baskıda tüm diğer dalga cinslerine göre en iyi sonucu verir. Bu özellikleri ve hafifliği nedeniyle karton ambalajların yerini almaktadır. Yalnız başına taşıma ambalajı olarak kullanılmaz. Başka bir dalga ile birleştiğinde mükemmel bir ambalaj malzemesi olur. F dalga ve N dalga, E dalgadan daha ince olan diğer türlerdir. Ondülenin tek yüzüne kağıt yapıştırılmasıyla "Tek Yüzlü", her iki yüzüne kağıt yapıştırılmasıyla "Oluklu Mukavva" elde edilir. Çeşitli dalga boylarında birden fazla ondülenin yüzeylerine kağıt yapıştırılarak birleştirilmesiyle "Çift Dalga Oluklu Mukavva" ve "Üç Dalga Oluklu Mukavva" da üretilmektedir.
E+B
E ve B dalga türlerinin birleşiminden oluşur. Dayanımı artırmasının yanı sıra düzgün bir baskı yüzeyi de vermektedir.
B+C
B ve C dalga türlerinin birleşiminden oluşur. Mukavemeti oldukça yüksek bir dalga kombinasyonudur.